Vacature - Backend Java developer & DevOps

Ben jij op zoek naar een job met veel afwisseling, flexibiliteit en ontwikkelingskansen?

Werken bij Orion Intelligence

Bedrijfscultuur

Wij zijn een groeiend bedrijf met een klein, maar veelzijdig team. Ons kantoor bevindt zich in hartje Leuven, op wandelafstand van het station. Aangezien wij enorm hechten aan een gezonde work-life balance, werken wij echter ook vaak van thuis uit. Dit maakt dat een klassieke 9 to 5 mogelijk is, maar geen verplichting wordt. Bij Orion willen wij het beste uit ieder teamlid halen, door voldoende ruimte te laten voor eigen inbreng en zelfsturing.
Onze klanten zijn grote ondernemingen en organisaties, maar toch kiezen we voor een persoonlijke aanpak. We vinden het begrijpen van onze klanten en hen een end-to-end oplossing bieden cruciaal. Door alle development in-house te houden kennen we onze applicatie en de toekomstige mogelijkheden ervan door en door. Die kennis dragen we ook graag uit naar onze (potentiële) klanten en naar andere geïnteresseerden.

Wat doen we?

Orion biedt zowel oplossingen voor customer service medewerkers als voor consumenten. Dit doen wij door artificiële intelligentie in te zetten. Zo zorgen wij ervoor dat de eerste groep niet meer bedolven wordt onder repetitieve vragen, terwijl de tweede groep veel sneller haar vraag beantwoord ziet. Ook zorgen wij ervoor dat de klanten altijd voorzien kunnen worden van een correct antwoord, zonder dat de medewerker hier al te lang naar moet zoeken. Met andere woorden: onze AI beantwoordt de vraag zelf indien mogelijk, reikt een antwoord aan in de vorm van een template indien nodig en laat customer service pas op maat werken indien het niet anders kan.

Een dag bij Orion Intelligence

In de ochtend ben jij als DevOps verantwoordelijk voor het oplossen en voorkomen van incidenten in 1ste lijn. Daarnaast sta je in voor het waarborgen van de continuïteit van business- en IT-applicaties. Je analyseert incidenten en problemen afkomstig van de klant of automatische alerts en voert de nodige workarounds uit om deze op te lossen. Indien mogelijk identificeer je verbeteracties om in de toekomst incidenten te voorkomen. Ook sta je in voor de communicatie, zowel intern als extern, om de oplossing en impact van de incidenten naar de betrokken partijen duidelijk te maken.

In de namiddag bouw je als Java developer mee aan onze nieuwe applicaties, breng je aanpassingen aan in bestaande programma’s, test en documenteer je deze, om zo voortdurend performante applicaties ter beschikking te kunnen stellen. Je bent zowel betrokken in de analyse, ontwikkeling, testing als integratie.

Competenties

Je bent de eindverantwoordelijke voor een aantal applicaties / integraties in het IT en API landschap

Je staat in contact met de klant en volgt een DevOps approach

Je waakt over de kwaliteit van je eigen werk en doelstellingen. Je doet beroep op je ervaren collega’s voor de meer complexe uitdagingen. Op die manier neem je jouw eigen ontwikkeling in handen.

Wie zoeken wij?

De juiste technische skills zijn uiteraard een must. Maar wat wij minstens even belangrijker vinden is dat je een klik hebt met ons team en dat je jezelf kan vinden in de waarden van ons bedrijf.

 • Je beschikt minimaal over een Bachelor diploma en minstens 2 jaar relevante ervaring als Java developer
 • Je spreekt vlot Nederlands (C2) en Engels (minimaal C1).
 • Je bent vertrouwd met Model-View-Controller patronen, SQL, Unit testing, KISS-principes en Extreme Programming.
 • Kennis van Apache HTTP server en Apache Tomcat
 • Ervaring in cloudoplossingen zoals AWS, Azure en/of Google Cloud is een grote plus
 • Je bent flexibel, daarmee bedoelen we:
  • Je kan snel schakelen tussen projecten.
  • Snel veranderende omgevingen schrikken je niet af.
 • Je bent positief ingesteld waardoor je oplossingen en opportuniteiten ziet in plaats van problemen.
 • Je schrikt er niet voor terug om zelfstandig te werken en je eigen agenda te plannen.

Wij bieden jou...

 • Een voltijds contract met flexibele werktijden.
 • We gaan voor een duurzame samenwerking. Je komt terecht in een aangename werkomgeving met een enthousiast en jong team.
 • Een aantrekkelijke verloning.
 • De nodige ondersteuning: je staat er niet alleen voor! Hulp nodig? We zoeken voor jou de juiste tools, opleiding, kortom: alles wat nodig is om de uitdagingen aan te gaan.
 • Een prettige en informele sfeer, die toch voldoende uitdaging en ruimte voor initiatief biedt.

Interesse?

Stel je kandidaat!